Beef jerky cowboy style

Detta kött har jag älskat redan som barn. Jag har sedan gjort dem till mina barn och nu är det barnbarnen som också är tokiga i det. Numer finns den på ICA Maxi, men är väldigt dyr. Här kommer receptet, älskat av både stora och små.

Betygsätt receptet:
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Beef jerky cowboy style
Bilden är uppladdad av LA_BrujaLA_Bruja. Betygsätt bilden: Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat Inga röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 1/2 kg
      lövbiff eller fransyska
    • Marina:

    • 1 1/2 dl
      kinesisk soya
    • 1 dl
      worcestershiresås
    • 1 tsk
      vitlökspulver
    • 3 tsk
      rökolja
    • 1/2 tsk
      svarpeppar
    • 1 tsk
      farinsocker
    • 1 tsk
      chili flakes
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Banka ut lövbiffen eller skär lövtunna skivor av köttet, de skall inte vara tjockare en ca 2 millimeter. Blanda ihop övriga ingredienserna till marinaden.

    • 2.

      I en skål häller man lite av marinaden i botten, sen varvar man kött med marinaden. Se till att allt kött kommer åt marinaden. Ställ köttet övertäckt med plastfolie i kylskåpet i minst 12 timmar.

    • 3.

      Ta upp köttet och lägg ut det på ett ugnsgaller, sätt in det i mitten av ugnen i ca 6-8 timmar på 75º eller längre, de skall vara torra, det skall inte gå att knäcka dem, utan de skall bli lite sega.

    • 4.

      Låt dem kallna innan de serveras. Kan förvaras torrt i över två månader. Det går bra att göra det med olika köttslag,

  • Kockens kommentar

    Mycket gott som drinktilltugg, mellanmål eller som snacks. Nyttiga också.

    Tips:
    Byt ut soya och worcestershiresås mot teriyakisås eller blanda till en egen marinad

  • LA_Bruja Receptet är skapat av  
    LA_Bruja
    för 9 år sedan
  • Senast ändrat för 9 år sedan.
    Detta recept har besökts 40249 gånger
  • Nyckelord för receptet:

  • Svårighetsgrad: Lätt som en plätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!