Bechamellsås

En klassisk sås som alla måste kunna laga.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5
4 röster
Bechamellsås
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5 4 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 30 g
      smör
    • 3 msk
      mjöl
    • 3 1/2 dl
      mjölk
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      smält smöret i en kastrull.

    • 2.

      Blanda ner mjölet och rör om.

    • 3.

      Häll i lite mjölk och gör till en slät smet.

    • 4.

      Vispa och tillsätt resten av mjölken.

    • 5.

      Låt sjuda några minuter och rör om under tiden. Annars bränner det fast!

  • Kockens kommentar

    Använd som sås i tex dillpotatis.

  • Görel Receptet är skapat av  
    Görel
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 44827 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Tillbehör
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2008-03-29 22:23) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Lagade lasagne idag och passade på att ta några bilder av såsen. Du har rätt i att röra noga, det stelnade nästan direkt i botten!

  • Skrivet av niolca för 8 år sedan (2010-07-26 08:54) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Värm mjölken innan den tillsättes, då minskas benägenheten att såsen klimpar sig. Den blir fortare slät.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!