Strömming med kaviar

En lättlagad strömmingslåda, lika god varm som kall.....

Betygsätt receptet:
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Strömming med kaviar
  • Ingredienser för 4 personer

    • 600 g
      rensad strömming
    • 1 dl
      kaviar (typ Kalles)
    • 1 stor
      finstrimlad purjolök
    • 1 tsk
      salt
    • 1 krm
      grovmalen svartpeppar
    • 2 st
      ägg
    • 2 dl
      mjölk
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Lägg ihop strömmingarna med kaviar emellan. De ska se "hela" ut.

    • 2.

      Lägg den strimlade purjolöken i en smord ugnsform med kanter. (spara lite att strö över stömmingarna)

    • 3.

      Lägg de fyllda strömmingarna ovanpå purjolöken. De ska ligga tätt med ryggarna uppåt. (Strö över det sista av purjolöken)

    • 4.

      Vispa ihop ägg & mjölk, smaksätt med salt & peppar. Häll detta över strömmingarna och purjolöken.

    • 5.

      Grädda lådan i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter

  • Kockens kommentar

    Servera strömmingslådan ljummen, med nykokt skalpotatis och en tomatsllad.

  • Wiola Receptet är skapat av  
    Wiola
    för 9 år sedan
  • Senast ändrat för 8 år sedan.
    Detta recept har besökts 20265 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Lättlagat, Vardag
  • Svårighetsgrad: Lätt som en plätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!