Omas musslor

Musselrecept från Flandern.

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3
2 röster
Omas musslor
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 2 röster
  • Ingredienser för 2 personer

    • 2 kg
      blåmusslor
    • 2
      stora schalottenlökar
    • 1
      gul lök
    • 1 knippe
      bladselleri
    • 1 glas
      vitt vin
    • 2 tsk
      salt
    • 1 tsk
      peppar
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Lägg musslorna i en hink.

    • 2.

      fyll på med kallt vatten så de täcks.

    • 3.

      Rör om våldsamt med en träslev så att skägget (på musslorna) försvinner.

    • 4.

      Spola av musslorna ordentligt med kallt vatten.

    • 5.

      Skala och hacka all lök.

    • 6.

      Skär sellerin i bitar.

    • 7.

      Lägg ner löken i en stor gryta.

    • 8.

      Låt det bli lite gulbrunt och lägg ner selleri, salt och peppar.

    • 9.

      Lägg i musslorna i grytan.

    • 10.

      Häll på vinet över musslorna.

    • 11.

      Sjud under omrörning tills musslorna öppnar sig, ca 5 minuter.

    • 12.

      Ta bort de musslorna som inte har öppnat sig (de levde inte innan och kan vara dåliga)

    • 13.

      Lägg upp på en djup tallrik.

  • Kockens kommentar

    Serveras med handskurna hemlagade, givetvis friterade, pommes frites, och en aiolisås.

  • Görel Receptet är skapat av  
    Görel
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 28610 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Lördag, Söndag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2007-09-22 23:07) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Vi åt detta ikväll. Lite bilder såklart!
    Med hemmagjord aioli och pommes :D


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!