Skaldjurstårta

En bra förrätt som går att förbereda i god tid.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5
4 röster
Skaldjurstårta
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 3 röster
  • Ingredienser för 12 personer

    • Botten

    • 200 g
      kavring
    • 75 g
      smält smör
    • Fyllning

    • 100 g
      skalade räkor
    • 100 g
      kräftstjärtar
    • 100 g
      röd stenbitsrom
    • 1 kruka
      gräslök
    • 2 msk
      dill
    • 1 st
      rödlök
    • 2 1/2 dl
      Kesella
    • 3 dl
      gräddfil
    • 7 st
      gelatinblad
    • Garnering

    • 150 g
      räkor
    • 1/2 st
      rödlök
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • Botten

    • 1.

      Smula eller riv kavringen och blanda med smöret.

    • 2.

      Tryck ut smulblandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    • 3.

      Ställ kallt en stund.

    • Fyllning

    • 1.

      Hacka räkorna och kräftstjärtarna.

    • 2.

      Blanda räkor, kräftstjärtar, rom, gräslök, dill, rödlök med kesella och gräddfil.

    • 3.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.

    • 4.

      Ta upp och krama ur vätskan.

    • 5.

      Smält gelatinbladen i lite vätska på svag värme och rör ner röran och blanda väl.

    • 6.

      Fördela fyllningen över bottnen och släta till

    • 7.

      Täck över och ställ in i frysen

  • Kockens kommentar

    Ta fram i god tid. Garnera och ställ tårtan i kylen till serveringsdags.

  • Carin Receptet är skapat av  
    Carin
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 51270 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Förrätt, Helg, Lördag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!