uRbans Paprikapasta

Ännu ett enkelt från 1996

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
3 röster
uRbans Paprikapasta
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5 2 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1
      röd paprika
    • 1
      gul paprika
    • 3
      tomater
    • 4
      vitlöksklyftor
    • 1 krm
      svartpeppar
    • 1 krm
      salt
    • 1/2 dl
      olivolja
    • 4 skivor
      hel ananas
    • 100 gr
      rökt skinka
    • 3 cm
      färska chilipeppar
    • 8 gröna
      oliver
    • 1 dl
      persilja
    • 1/2 dl
      parmesanost
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Börja med att koka pasta (Penne) under tiden du gör i ordning såsen.

    • 2.

      Värm en teflonpanna eller kastrull. Häll i olivoljan, pressa i vitlöken.

    • 3.

      Ta ur kärnorna i tomaterna (tomaterna kan bytas mot en burk passerade tomater). Tärna tomaterna, paprika, oliver och chilipeppar i små bitar. Chilipeppar kan bytas mot Pepperoni. Ta då 2-3 hela frukter som hackas i små bitar. Tillsätt socker eller honung vid behov, om du tycker det är för syrligt. Lägg i alla ingredienser i pannan.

    • 4.

      Skär den rökta skinkan (kan vara kassler eller grillad kyckling också) i bitar på ca. 5X5 mm. Ananas skärs i i bitar som är 1-2 cm.

    • 5.

      Tillsätt skinka, ananas och persilja.

    • 6.

      Låt allt sjuda i ca. 5 - 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar.

    • 7.

      Lägg i pastan i såsen och rör om. Toppa med parmesanost och lite persilja.

  • Kockens kommentar

    Ett gott rödvin passar alltid till denna rätt. Vatten går också bra för den som så önskar.

  • uRban Receptet är skapat av  
    uRban
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 24302 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Paprika
  • Svårighetsgrad: Hyfsat lätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2009-01-25 22:03) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Riktigt fräsht, bara rena ingredienser, mycket smakfullt! 5 av 5! :D Toppen!

    Stegen i beskrivningen var lite snåriga att följa första gången (om du har lust att titta på dem igen. (vitlöken bör väl hackas, oljan ta vägen nånstans, vad som ska puttra är lite svårtolkat)), men efter att ha läst dem ett par gånger så provade jag och så blev det en fin rätt också!

    Toppengott!

  • Skrivet av uRban för 10 år sedan (2009-01-26 22:47) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Kul att du åxå gillar detta recept. Tänkte själv laga det i helgen, men det blev annat. Jag ska se över tillagningen. Hade fler saker på G när jag skrev in det. Man är ju typisk man. En sak i taget .....
    Fin bild förresten.

  • Skrivet av uRban för 10 år sedan (2009-03-07 15:38) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Jag har ändrat tillredningens steg. Hoppas det blev bättre.

  • Skrivet av gunvor björkqvist för 8 år sedan (2011-02-10 07:00) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    helt ok

  • Skrivet av gunvor björkqvist för 8 år sedan (2011-02-10 07:02) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    helt ok


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!