Julskinka

En sån man skär små bitar av och lägger på mackan!

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5
2 röster
Julskinka
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5 4 röster
  • Ingredienser för 1 personer

    • Skinkan

    • 1
      rimmad julskinka
    • Griljeringen

    • 1
      ägg
    • 2 msk
      senap
    • 2 msk
      ströbröd
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • Skinkan

    • 1.

      Ta ut skinkan ur plasten, låt nätet vara kvar.

    • 2.

      Skölj den snabbt under kallt vatten.

    • 3.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    • 4.

      Stick in en ugnstermometer så att den når in i mitten av skinkan tjockaste del.

    • 5.

      Lägg skinkan i en ugnssäker form med svålen uppåt.

    • 6.

      Sätt skinkan på nedersta falsen i ugnen.

    • 7.

      Ta ut skinkan när termometern visar 75 grader.

    • 8.

      Täck med folie och låt svalna lite så att man kan ta i den.

    • 9.

      Klipp bort nätet och skär bort svålen.

    • 10.

      Lägg över folien igen och låt svalna.

    • Griljering

    • 1.

      Blanda ägg med senapen i en skål.

    • 2.

      Pensla på skinkan.

    • 3.

      Strö över strömjölet så det fastnar på skinkan.

    • 4.

      Kör skinkan i ugnen på 225 grader.

    • 5.

      Låt stå i 10-15 minuter tills den har fått fin yta.

    • 6.

      Låt svalna snabbt, i skafferiet tex.

    • 7.

      Förvara med folie på så håller den hela julens mackor!

  • Kockens kommentar

    Grymt i supertunna skivor och lite grov, stark senap på ett gott vörtbröd!

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 26811 gånger
  • Nyckelord för receptet:

  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!