Toscanska grönsaker med skinka och chévre

Grönsaksgratäng

Bra recept?
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Toscanska grönsaker med skinka och chévre
Bilden är uppladdad av tompatompa. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 1 röst
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 st
      paprika röd
    • 1 st
      fänkål ca 200 g
    • 1 st
      gul lök
    • 2 st
      vitlöksklyftor
    • 600 g
      blomkål
    • 250 g
      färsk broccoli
    • 250 g
      rökt eller kokt skinka
    • 1 ask
      körsbärstomater
    • 1 st
      citron
    • 1 kvist
      färsk rosmarin el 1 tsk torkad
    • 5 dl
      mjölk
    • 3 msk
      vetemjöl
    • 150 g
      chevré
    • 1
      salt och peppar
    • 1 förp
      rucolasallad
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 250 grader

    • 2.

      Ansa grönsakerna och skär paprika, fänkål, lök och vitlök i skivor eller bitar. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Skär skinkan i tärningar och tomaterna i halvor.

    • 3.

      Koka upp vatten och salt, lägg ner paprika, fänkål, lök, blomkål och broccoli och koka mjukt. Låt vattnet rinna av. Blanda grönsakerna, skinkan och tomaterna i en ugnsäker form. Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar.

    • 4.

      Häll mjölken i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Koka under omrörning ca 5 minuter. Lägg ner osten i bitar och låt den smälta ner i såsen. Häll såsen över grönsakerna.

    • 5.

      Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills den har fin färg.

    • 6.

      Servera gratängen med rucolasallad.

  • tompa Receptet är skapat av  
    tompa
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 23149 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Vardag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!