Köttfärsbiffar med blandsvampsås och blomkålsmos med italienska örter

Bra recept?
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
1 röst
Köttfärsbiffar med blandsvampsås och blomkålsmos med italienska örter
Bilden är uppladdad av tompatompa. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 1 röst
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 st
      franskbröd
    • 5 skivor
      inlagda rödbetor
    • 5 skivor
      inlagd gurka
    • 1 st
      ägg
    • 1 st
      lök finhackad
    • 1 msk
      potatismospulver
    • 1/2 dl
      crème fraiche
    • 6 st
      enbär
    • 1 krm
      timjan
    • 1/2 krm
      vitpeppar
    • 1 1/2 krm
      svartpeppar
    • 2 krm
      viltkrydda
    • 1 tsk
      kinesisk soya
    • 500 g
      köttfärs
    • Blandsvampsås

    • 1 liten
      finhackad gul lök
    • 1 burk
      blandsvamp hackad
    • Bryn och krydda med

    • 1
      salt efter smak
    • 2 krm
      svartpeppar
    • 1 1/2 krm
      vitlökspulver
    • Strö över

    • 1 msk
      vetemjöl
    • Och tillsätt

    • 4 dl
      matlagningsgrädde
    • 2 krm
      guldsoja
    • 2 msk
      sherry
    • 1 tsk
      socker
    • 2 msk
      svampspad
    • Blomkålsmos

    • 2 st
      blomkålshuvuden
    • 1 1/2 msk
      olivolja
    • 2 st
      vitlöksklyftor
    • 1 förp
      frysta italienska örter
    • 1
      salt
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Blanda ihop alla ingredienserna utom köttfärsen i en bunke. Mixa ihop ordentligt. Rör sedan samman med köttfärsen.

    • 2.

      Forma till biffa och stek i smör och rapsolja.

    • 3.

      Låt svampen rinna av i ett durkslag. Spara spadet. Låt allt puttra en stund.

    • 4.

      Dela blomkålen i bitar och ångkoka den tills den känns mjuk. Tillsätt vitlök, italienska örter, olivolja och salt. Mixa med en stavmixer.

    • 5.

      Servera med en sallad till.

  • Kockens kommentar

    Jag gjorde en enkel sallad på tunt skurna tomatskivor och finhackad schalottenlök.

  • tompa Receptet är skapat av  
    tompa
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 26208 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Måndag, Onsdag, Tisdag, Torsdag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Mippelina för 8 år sedan (2011-03-02 11:46) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Ser gott ut, men ska man verkligen ha i ett helt franskbröd? med kanter o allt eller vad? lite svårtytt ;) funkar det inte med typ blötlagt ströbröd?


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!