Torsk under chilitäcke

En enkel och supergod vardagsfiskrätt under chilitäcke.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5
2 röster
Torsk under chilitäcke
Bilden är uppladdad av tompatompa. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 2 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 pkt
      torsk (400g)
    • 1 st
      purjolök
    • 1 msk
      smör
    • 1/2 msk
      citronpeppar
    • 1 dl
      grädde 38%
    • 1 dl
      crème fraiche 34% kokbar
    • 3 msk
      chilisås
    • 1 msk
      hackad dill
    • 5 dl
      pasta Quinoaspirelli "tomat och basilika"
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Skär fisken i 2 cm tjocka skivor.

    • 2.

      Strinla purjolöken, fräs den mjuk i smör och lägg i botten på en smord ugnsfast form.

    • 3.

      Lägg fiskskivorna över purjon. Strö på citronpepparn.

    • 4.

      Blanda grädde, créme fvraiche, chilisås och häll detta över fisken.

    • 5.

      Gratinera i 225 grader i 20-25 minuter.

    • 6.

      Strö över dill och servera med pastan. Koka pastan enl anvisning.

  • tompa Receptet är skapat av  
    tompa
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 28041 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fisk, Fredag, Huvudrätt, Måndag, Onsdag, Tisdag, Torsdag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!