Skrivet av

En lite annan smak istället för den vanliga potatisen.
Här serverad med ugnsstekt kycklingfilé.
Sötpotatisen:
Borsta och skär potatisen i klyftor.
Lägg dem i en ugnsfast form och droppa över lite olja, salt och citronpeppar.
Sätt ugnen på 200 º och stek klyftorna ca 30 minuter eller tills de är mjuka och fått lite färg.
Pressa över lite citrobn- eller limesaft.
Kycklingfilé i ugn:
Blanda soja, vitvinsvinäger, persilja och vitlök till en marinad.
Lägg de frysta kycklingfiléerna i marinaden i minst 6 timmar.
Vänd dem några gånger.
Spara ca ½ dl av marinaden.
Rör ihop grädde, crème fraiche och ½ dl av marinaden.
Läg filéerna i en ugnsfast form och häll över blandningen.
grädda i 200 º, i ca 1 timma.
Strö över klippt persilja när rätten kommit ut ur ugnen.
OBS! Smaka ej på marinaden!
Den smakar illa!
Seirvera med sallad.
Servera gärna annat än kyckling till den ugnsstekta sötpotatisen t ex kassler eller fisk.
Perfekt när det börjar skramla tomt i kylen. Detta är riktigt "Man tager vad man haver"-mat. Vispa ihop en pannkakssmet och fyll med de gamla grönsaksresterna du har frysen och kylen.
Kyckling i kokosmjölk en kalasgod middagsrätt.
Gott att slänga ihop när det finns ris- och potatis över.
Blir lika god med kyckling som med fläskfilé.
Ett gott och nyttigt bröd för finsmakare.
Länka till detta recept
Direktlänka till receptet:
Länka till receptet i ITkökets forum:
Länka till receptet i andra forum:
Tips! Klicka i ett av fälten, högerklicka och välj "Kopiera" och klistra sedan in där du vill ha det.
Andra medlemmars kommentarerAtom-feed
Det finns inga kommentarer till detta recept ännu
Skriv kommentar
Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!