Ugnsstekta laxbitar med viltsmak

En god och enkel rätt med spännande viltsmak för mysiga stunder.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
1 röst
Ugnsstekta laxbitar med viltsmak
Bilden är uppladdad av tompatompa. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5 1 röst
  • Ingredienser för 4 personer

    • 500 gr
      laxfilé eller laxkuber utan skinn och ben
    • 2 1/2 dl
      matlagningsgrädde
    • 2 st
      purjolökar
    • 1 näve
      färsk timjan
    • 2 msk
      vilt och kantarellfond
    • 2 tsk
      krossade enbär
    • 2 msk
      lingon
    • 1 st
      salt och svartpeppar
    • Tillbehör

    • 1 mugg
      förvällda trattkantareller
    • 1 st
      schalottenlök
    • 1 msk
      smör
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    • 2.

      Skölj och skär purjolöken i grova bitar. Bred ut purjolöken i botten på en ugnsform.

    • 3.

      Skär laxfilén i munsstora kuber och fördela kuberna ovanpå purjobädden.

    • 4.

      Repa av en näve färska timjanblad och bred ut detta tillsammans med de krossade enbären över formen.

    • 5.

      Salta och peppra.

    • 6.

      Rör ihop fond och grädde i en bunke och häll över laxen och purjolöken.

    • 7.

      Sätt in formen i mitten av ugnen ca 15 minuter (om frysta lingon används kan dessa strös över formen mot slutet av stekningen).

    • 8.

      Hacka och fräs under tiden schalottenlöken i lite smör. Tillsätt svampen och vrid över lite salt och nymald peppar ev. även lite cayennepeppar.

    • 9.

      Servera fisken med ugnstekt potatis, svampfräs och garnera med lingon.

  • tompa Receptet är skapat av  
    tompa
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 29537 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!