Mjuk pepparkaka

Bra recept?
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Mjuk pepparkaka
  • Ingredienser för 4 personer

    • 100 gr
      smör eller margarin
    • 2 st
      ägg
    • 2 dl
      socker
    • 1 1/2 dl
      filmjölk
    • 1 1/2 tsk
      ingerfära
    • 1 1/2 tsk
      nejlikor malda
    • 2 tsk
      kanel
    • 1 tsk
      bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
    • 3 dl
      vetemjöl
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.

    • 2.

      Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.

    • 3.

      Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.

    • 4.

      Tillsätt vetemjöl och det smälta margarinet. Blanda till en jämn smet.

    • 5.

      Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

    • 6.

      Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.

  • Mippelina Receptet är skapat av  
    Mippelina
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 38010 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk, Fest, Party
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Divajjn för 9 år sedan (2009-07-10 11:57) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    jag jobbar på ett äldreboende, gissa om tanterna vart glada när jag bakade denna supergoda kaka åt dom, har även provat baka din morotskaka som var riktigt smaskig...


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!