Mias söndagsstek

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5
2 röster
Mias söndagsstek
Bilden är uppladdad av MippelinaMippelina. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5 2 röster
  • Ingredienser för 6 personer

    • 1500 g
      fransyska
    • 500 g
      morötter
    • 1 påse
      steklök
    • 1 hel
      vitlök
    • 2 st
      oxbuljongtärningar
    • 3 dl
      vatten
    • Sås

    • 2 dl
      steksky (allt som blivit kvar i grytan)
    • 4 dl
      matlagningsgrädde
    • 2 msk
      soya
    • 1 dl
      redning för bruna såsen(red så som det står på paketet)
    • 1/2 tsk
      salt (om det behövs)
    • 1/2 tsk
      vitpeppar (om det behövs)
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Om köttet inte e bundet så bind det med stekgarn, då blir det bäst..
      Stek hela biten ordentligt runt om. Salta och peppra.

    • 2.

      Jag anv en gjutjärnsgryta.
      När steken fått fin färg så lägger du i skalade, delade morötter, skalad hel lök, och skalade vitlöksklyftor av en HEL vitlök.

    • 3.

      häll på vattnet och fonden(buljongtärningarna)sätt i en termometer den ska stå på 76 grader när steken är klar (eg 77, men den går upp till det själv sen)Ös steken lite då å då och tillsätt ef lite mer vatten om det behövs. Det tar ca 1 timmer per kilo, så för 1.5 blir det då en o en halv timme ca.

    • 4.

      Håll koll på termometern.. du vill inte ha en torr sula.. :)
      Ta upp steken när den nått rätt temperatur och linda in den i folie, så den får vila lite. under tiden kokar du potatis. Lägg även grönsakerna i en skål under folie så de håller sig lite varma..

    • 5.

      Såsen gör du genom att bara vispa ner grädde i skyn som blivit när du stekt steken. vispa ur botten ordentligt, och smaka av med salt o peppar, samt lite soya för bättre färg (ev kan du anv kolorit oxå). Red av såsen me maizena redning.

  • Mippelina Receptet är skapat av  
    Mippelina
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 8 år sedan.
    Detta recept har besökts 34554 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Stek, Söndag, Söndagsmiddag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!