Renskav

Betygsätt receptet:
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Renskav
Bilden är uppladdad av MippelinaMippelina. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2 1 röst
  • Ingredienser för 4 personer

    • 2 pkt
      Renskav
    • 2 st
      Gula lökar mellanstorl.
    • 5 dl
      matlagningsgrädde (går bra med mindre mängd, men vi gillar sås)
    • 1/2 dl
      Köttfond eller 1-2 buljongtärningar
    • 1 tsk
      salt
    • 1/2 tsk
      vitpeppar
    • 1 msk
      soya (ev 2msk beroende på hur salt du vill ha det.)
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Stek den frysta renskaven, och vänd o skrapa av de tunna lager som lossnar, salta och peppra..

    • 2.

      Stek löken tillsammans med renskaven.

    • 3.

      Tillsätt grädden och fonden samt soyan. Låt puttra på medans du kokar potatisen..

  • Kockens kommentar

    Servera med lingonsylt och ättiksgurka.
    Ha gärna mandelpotatis till det e supergott.
    du kan även tillsätta kantareller nu när det är svamptider :) stek dem tillsammans med löken separat då.
    Potatismos är oxå jättemumsigt till..

  • Mippelina Receptet är skapat av  
    Mippelina
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 49872 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fredag, Huvudrätt, Lördag, Söndag, Söndagsmiddag, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!