Kyckling och chashewwok

Bra recept?
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Kyckling och chashewwok
  • Ingredienser för 4 personer

    • 3 st
      kycklingfiléer ca 400gr, tärnade
    • 1 tsk
      färsk ingerfära hackad
    • 1 st
      vitlöksklyfta, hackad
    • 1 tsk
      sesamolja
    • 2 msk
      kinesisk soya
    • 1/2 dl
      jordnötsolja eller annan veg olja
    • 2 1/2 dl
      cashewnötter
    • 2 1/2 dl
      broccolibuketter
    • 1 st
      gul lök, i tunna klyftor
    • 1 st
      röd paprika, tärnad
    • 1 st
      selleristjälk fint strimlad
    • 1 st
      morot, tärnad
    • 1 dl
      bambuskott, strimlade
    • 2 tsk
      majsena eller potatismjöl
    • 2 1/2 dl
      kall kycklingbuljong eller vatten
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Lägg den tärnade kycklingen i en skål, krydda den med ingerfära, vitlök, sesamolja och 1 msk soya.

    • 2.

      Hetta upp olja i en wok, fräs cashewnötterna tills de e gyllenbruna , tar ca 1 min.
      Ta upp dem och låt rinna av på papper. Häll bort all olja utom ca 2 msk. o hetta upp igen.

    • 3.

      Bryn kycklingbitarna, ta upp och låt rinna av på papper. Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i ca 3 min, tillsätt kycklingen och bambuskotten. Och fräs i ytterligare 1-2 min.

    • 4.

      Blanda majsenamjölet med buljongen och häll det i woken tillsammans med resten av soyan. Rör om såsen och sjud upp och låt tjockna.
      Tillsätt nötterna och smaka av med salt och peppar. Servera genast.

  • Kockens kommentar

    serveras med jasminris.
    ett litet tips är att packa riset i en rundbottnad liten skål och sen själpa upp den på en tallrik, ser både trevligt och aptitligt ut ;)

  • Mippelina Receptet är skapat av  
    Mippelina
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 23462 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Kina, Kinesiskt, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Lite halvknepigt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!