Kyckling i ugn ala Emelie

Grab´n go, lite sådan feeling. Kom i kontakt med detta recept genom att slänga ihop rester från kylskåpet.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5
2 röster
Kyckling i ugn ala Emelie
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 2 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 450 g
      frysta kycklingfiléer
    • 1 påse
      babyspenat
    • 5 st
      färska champinjoner
    • 6 st
      stora potatisar
    • 1 st
      gul lök
    • 2 st
      vitlöksklyftor
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt på ungnen på 225 grader.

    • 2.

      Skala potatisen och skär den i klyftor och lägg den i en ungssäker form

    • 3.

      tvätta babyspenaten och riv den i mindre bitar och lägg sedan i formen

    • 4.

      Skär kycklingfiléerna i strimlor 1-2 cm tjocka och tillsätt i formen

    • 5.

      Tvätta och skär champinjonerna i skivor och tillsätt i formen

    • 6.

      Skär löken i "klyftor" och tillsätt tillsammans med krossad vitlök i formen

    • 7.

      Strö över salt, peppar, grillkrydda, vitlökspulver och lite oregano samt persilja.

    • 8.

      Sedan tilsätter du olja raps eller oliv spelar ingen roll. Det ska vara mycket så att det går in i kycklingen och grönsakerna så smälter det i munnen.

    • Låt stå inne i ugn 40-50 minuter. Avgör själva när ni tycker potatisen är klar

  • Pingulita Receptet är skapat av  
    Pingulita
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 50923 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fredag, Huvudrätt, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2008-08-06 23:21) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Lätt jättegott! Gjorde precis pytt i panna av min sista grillade kyckling som jag hade i kylen. Lutar åt att det snart är dags att grilla lite till :D

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2008-09-02 22:20) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Det spred sig en underbar doft i köket när det stod i ugnen, tror det var oreganon med olja och vitlök.
    Blev supergott!


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!