Fylld bergis

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
2 röster
Fylld bergis
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5 2 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 400 g
      nötfärs
    • 1 st
      gul lök
    • 1 st
      vitlök
    • 1 burk
      krossade tomater
    • 1 nypa
      salt, peppar
    • 1 st
      bergis
    • 1 dl
      smör till stekningen
    • 2 nävar
      riven ost
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och fräs den i smör i en stekpanna. Fräs nötfärsen ihop med löken pressa i vitlöken och låt steka tills färsen har blivit genomstekt. Lägg i krossad tomat. Salta och peppra och låt puttra 10 min på låg värme.
      Dela på bergisen och gröp ur innanmätet blanda ner i köttfärsen för fastare konsistens. Lägg i köttfärsen i bergisen och toppa med riven ost. Lägg på överdelen av bergisen. Ställ i ugnen i ca 15-20 min eller tills osten har blivit gyllenbrun.
      Serveras med ris eller pasta och en grönsallad.

  • Kockens kommentar

    Gårdagens köttfärssås kan bli en ny och snabbrätt utan problem. Mycket lätt att tillaga. Blir knaprig.

  • ivansuck Receptet är skapat av  
    ivansuck
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 33887 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2009-01-15 21:24) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Jättegod! Lite rolig att laga!


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!