Vit chokladparfait

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5
1 röst
Vit chokladparfait
Bilden är uppladdad av ThereseTherese. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 3 röster
  • Ingredienser för 8 personer

    • Kexbotten

    • 150 g
      digestivekex
    • 75 g
      smör
    • 75 g
      farinsocker
    • Vit chokladparfait

    • 150 g
      vitchoklad
    • 75 g
      socker
    • 6 st
      äggulor
    • 1 st
      korn av vaniljstång
    • 3 dl
      vispgrädde
    • 150 g
      Crème fraiche 36%
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • Kexbotten

    • 1.

      Krossa kexen, t.ex. genom att lägga dem i en fryspåse och banka på dem lätt med en brödkavel.

    • 2.

      Smält smör och farinsocker i en kastrull på svag värme. vänd ner de krossade kexbitarna i smörblandningen.

    • 3.

      Ställ 8 st cylinderformar på en skärbräda (eller liknande som kan stå i frysen) eller den stora springformen. Klä formen/formarna med bakplåtspapper

    • 4.

      Fördela kexblandningen i botten på formarna och pressa den jämn med en sked. Ställ formarna i frysen medan du gör parfaiten.

    • Vit chokladparfait

    • 1.

      Hacka chokladen grovt och smält den i en skål över vattenbad. Vispa socker, äggulor och vaniljkorn i en skål med elvisp i ungefär fem minuter, tills smeten blir vit och pösig.

    • 2.

      Blanda försiktigt ner den smälta chokladen i äggsmeten.

    • 3.

      Vispa grädden. Tillsätt crème fraiche och vispa vidare, tills grädden blir tjock.

    • 4.

      Vänd försiktigt samman äggsmeten och grädden till en jämn smet.

    • 5.

      ta ut kexbottnarna ur frysen och fördela parfaitkrämen på bottnarna täck med plastfolie och ställ tillbaka formarna i frysen. låt stå i minst fyra timmar, gärna till nästa dag

  • Therese Receptet är skapat av  
    Therese
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 50588 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Efterrätt, Fest, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2008-07-09 22:13) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Proffsigt!

  • Skrivet av pisa för 10 år sedan (2008-12-12 07:37) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Detta ser supergott ut, ska prova nu under helgen.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!