Honey's Fläskfile I Ugnen

God Rätt med fläskfilee... både som vardagsmat eller till fest.

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
5 röster
Honey's Fläskfile I Ugnen
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 2.7Nuvarande betyg: 2.7Nuvarande betyg: 2.7Nuvarande betyg: 2.7Nuvarande betyg: 2.7 3 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 st
      fläskfilé
    • 5 dl
      grädde
    • 5 dl
      crème fraiche
    • 3/4 dl
      Soya (Mushroom)
    • 1 tsk
      sambal oelek (om man vill)
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Strimla fileen, eller skiva den och bryn tills den fått fin färg.

    • 2.

      Lägg köttet i ugnsform.

    • 3.

      Blanda ihop grädde, faiche, soyan och ev. sambal oelek.
      Häll över köttet.

    • 4.

      In i ugnen på 175 grader ca 30-40 min.

    • Man kan även använda sig av kycklingfileer om man vill de... tillreds på samma sätt. Går att minska soyan om man har känslig mage.

  • Kockens kommentar

    En underbar rätt som passar stora och små... min dotter som är 4½ älskar den *ler*
    Så lycka till / Honey

  • Honey Receptet är skapat av  
    Honey
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 9 år sedan.
    Detta recept har besökts 35923 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 9 år sedan (2008-12-21 17:20) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    En rätt som blev över förväntan! Jättegod. Lite som ticki-masala möter kinesiskt-nånting.
    Väldigt enkel att göra också.
    Lägger upp lite bilder från tillagningen.

  • Skrivet av Jens för 9 år sedan (2008-12-21 17:21) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Vi åt med ris förresten. Funderade först på pommes, men mängden sås skvallrade lite om ris :)

  • Skrivet av Sundell för 5 år sedan (2013-03-17 12:26) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Jag brukar använda älgkött som jag skivar. Köttet tar jag från såna bitar som är små eller sånt som jag inte vill använda till något annat.
    Jag brukar ha det i ugn i c:a 1 timme.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!