Pepparrotslax

Laxfilé och wokgrönsaker i sås med smak av pepparrot serverad med kokt fullkornsris.
Ett enkelt och lågt GI om du väljer fullkornsris.
Mycket gott och enkelt med laxfilé.

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
3 röster
Pepparrotslax
Bilden är uppladdad av Yngve GranathYngve Gran.... Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 2 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 600 g
      frysta wokgrönsaker
    • 600 g
      laxfilé i bit
    • 2 msk
      riven pepparrot
    • 2 1/2 dl
      matlagningsgrädde
    • 1 1/2 dl
      vatten
    • 2 msk
      fiskfond
    • 1 tsk
      flingsalt
    • 2 krm
      citronpeppar på fisken
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 225 º.
      Lägg de otinade wokgrönsakerna i botten på en lättsmord ugnsfast form.
      Lägg de tinade laxfiléerna ovanpå. grönsakerna.

    • 2.

      Blanda pepparrot, grädde, vatten och fiskfond.
      Häll öv er fisken och grönsakerna.

    • 3.

      Strö över fling- eller vanligt salt.

    • 4.

      Stek mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
      Servera med kokt fullkornsris (för lågt GI) eller vanligt ris och en sallad.

  • Kockens kommentar

    Det går naturligtvis lika bra med kokt potatis eller pasta.

  • Yngve Granath Receptet är skapat av  
    Yngve Granath
    för 12 år sedan
  • Senast ändrat för 12 år sedan.
    Detta recept har besökts 38562 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Tant Grön för 12 år sedan (2008-08-12 06:44) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Detta gav mig inspiration att göra ngt åt min lax i frysen.

  • Skrivet av niolca för 11 år sedan (2009-11-08 10:05) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Detta blir mycket gott! Jag vet av erfarenhet :)


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!