Chokladmuffins med vaniljkräm

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5
1 röst
Chokladmuffins med vaniljkräm
Bilden är uppladdad av ThereseTherese. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3 1 röst
  • Ingredienser för 12 personer

    • Vaniljkräm

    • 1 st
      äggula
    • 2 msk
      strösocker
    • 1 1/2 msk
      vetemjöl
    • 1 dl
      mjölk
    • 1 msk
      vaniljsocker
    • Muffins

    • 125 g
      smör eller margarin
    • 75 g
      mörk blockchoklad
    • 2 st
      ägg
    • 1 1/2 dl
      strösocker
    • 3 dl
      vetemjöl
    • 2 tsk
      bakpulver
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Börja med vaniljkrämen. vispa äggula och socker så vitt och pösigt du bara kan.

    • 2.

      Blanda mjöl och mjölk och rör ner i äggsmeten. låt det hela koka upp, koka därefter på svag värme en liten stund tills smeten tjocknar.

    • 3.

      Kyl omedelbart kastrullen i kallt vatten under omrörning. Smaka av med vaniljsockret

    • 4.

      Smält smöret till muffinssmeten i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta i smöret.

    • 5.

      Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten.

    • 6.

      Blanda mjöl och bakpulver och rör även detta i smeten

    • 7.

      Klicka ut i normalstora muffinsformar.
      fyll inte på för mycket och ställ inte formarna för tätt

    • 8.

      Gör därefter ett litet hål i smeten och fyll på med en tesked vaniljkräm i varje muffins

    • 9.

      Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter. låt svalna och servera dem gärna nygräddade

  • Kockens kommentar

    Går såklart att göra större och färre muffins :D riktigt goda med lite hårt krispigt skal och sen kladdiga i mitten riktigt mumsigt

  • Therese Receptet är skapat av  
    Therese
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 32577 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk, Tillbehör
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!