Färs- och baconlåda

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5
2 röster
Färs- och baconlåda
Bilden är uppladdad av Yngve GranathYngve Gran.... Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3 4 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 2 skivor
      vitt bröd
    • 1 dl
      yoghurt eller fil
    • 1 st
      hackad gul lök
    • 3 st
      pressade vitlöksklyftor
    • 4 tsk
      timjan
    • 2 tsk
      spiskummin
    • 3 tsk
      sambal oelek
    • 600 g
      nötfärs
    • 8 skivor
      bacon
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Blanda brödet med yoghurten.
      Låt svälla 10 min.

    • 2.

      Blanda färsen med brödet, löken och kryddorna.

    • 3.

      Stek baconskivorna, gärna i micron.
      Täck botten på en form med kanter (20x30 cm)
      med baconskivorna. Fördela färsen ovanpå.
      Grädda i 225° 15-20 min

    • 4.

      Skär "kakan" i bitar.

  • Kockens kommentar

    Servera till blomkålsmos och
    lättstekta grönsaker (tex purjolök och sockerärter).

  • nemorosa Receptet är skapat av  
    nemorosa
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 35647 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fredag, Huvudrätt, Lördag, Söndag, Söndagsmiddag, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Yngve Granath för 10 år sedan (2008-05-19 13:39) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Det ser gott ut, måste prova vid tillfälle.
    Yngve

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2008-05-19 20:59) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Absolut! Det sa jag också här hemma. Bacon är min favorit.
    Åkte direkt i att-laga-listan :)

  • Skrivet av Yngve Granath för 10 år sedan (2008-05-21 20:22) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Den var jättegod. Jag hade den till en enkel potatisgratäng samt brysselkål.
    Lägger in en bild också.

  • Skrivet av Snyggt för 10 år sedan (2008-05-22 07:28) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Riktigt härlig!! Köttfärslimpa med baccon. Smaskens.

  • Skrivet av elkelein för 9 år sedan (2009-03-01 09:41) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Låter toppen, tänker direkt göra om det till LCHF. Lätt gjort, tar bort brödet och ersätter det med en mtsked loppfrön och förfar annars enligt receptet!!


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!