Godismuffins

Smakar som sega,krämiga praliner.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
5 röster
Godismuffins
Bilden är uppladdad av ThereseTherese. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8 5 röster
  • Ingredienser för 14 personer

    • 100 g
      smör eller margarin
    • 2 st
      ägg
    • 2 1/2 dl
      strösocker
    • 1 1/2 dl
      vetemjöl
    • 4 msk
      kakao
    • 1 tsk
      vaniljsocker
    • 1 krm
      salt
    • FYLLNING

    • 50 g
      smör eller margarin
    • 1 1/2 msk
      vetemjöl
    • 1/2 dl
      strösocker
    • 1 1/2 msk
      kakao
    • 1 dl
      mjölk
    • 1 dl
      vispgrädde
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Smält smöret i en kastrull på svag värme.

    • 2.

      Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt.

    • 3.

      Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt !!

    • 4.

      Grädda ca 15 minuter i 175 grader.
      Låt svalna

    • Fyllningen

    • 1.

      Börja med att smälta smöret i en kastrull.

    • 2.

      Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör det till en jämn smet.

    • 3.

      Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter.

    • 4.

      Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna.

    • 5.

      Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering.

  • Kockens kommentar

    Jag vet inte om jag hade mina förkort tid i ugnen, men vi var tvugna att äta dem med sked :D men det var riktigt gott för då var de lite sega och inte torra och tråkiga.

    sen använde jag även lättgrädde i Fyllningen och de blev bra :)

  • Therese Receptet är skapat av  
    Therese
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 41133 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk, Efterrätt, Fest, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Birgitta för 10 år sedan (2008-05-04 22:48) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    de var jätte goda det är bra kakor att ha i frysen tinar när man kokar the

  • Skrivet av Mippelina för 10 år sedan (2008-08-17 00:18) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    verkligen godiskakor, men min topping verkade inte vilja stelna.. få se hur de ser ut i morgon efter en natt i kylen ;)

  • Skrivet av niolca för 9 år sedan (2009-11-08 10:00) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Jag undrar om det går lika bra att använda flytande "Smör & Rapsolja" istället för att smält smör? Tids och energibesparing.

  • Skrivet av Therese för 9 år sedan (2009-11-08 15:49) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Har aldrig provat men det går säkert jätte bra. prova och sen kan du väl kommentera här hur det blev??


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!