Fyllda isterband med basilika och parmesanmos

Enkel och lättlagad vardagsmat med det "lilla extra"

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
2 röster
Fyllda isterband med basilika och parmesanmos
Bilden är uppladdad av Yngve GranathYngve Gran.... Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3 3 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 4 st
      isterband
    • 4 msk
      bostongurka
    • 4 msk
      brynd lök
    • 4 msk
      hackade rödbetor
    • 1 bit
      äpple i tärningar
    • 1 dl
      vatten
    • 8 s
      potatisar
    • 4 st
      vitlöksklyftor
    • 2 dl
      riven parmesanost
    • 1 tsk
      salt
    • 1 krm
      peppar
    • 150 g
      smör
    • 5 dl
      mjölk
    • 1/2 dl
      färsk basilika
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      ISTERBANDEN: Tina isterbanden och ta av skinnet försiktigt så isterbanden inte går sönder.

    • 2.

      Skåra dem på längden och lägg i en ugnsfast form. Hacka och bryn löken lätt. Hacka rödbetor och äpple. Fyll skårorna i korven med lök, gurka, rödbetor och äppelbitarna. ev.överblivet hack läggs runt om korven.

    • 3.

      Späd med lite vatten om det verkar för torrt. Grädda i ugnen på 250 grader ca 15-20 minuter.

    • 4.

      PARMESANMOSET: Koka potatisen mjuk tillsammans med vitlök och salt ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Mosa potatisen tillsammans med parmesanost, smör, mjölk och basilika. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hela basilikablad. Servera isterbanden och parmesanmoset med senap, gurka och rårörda lingon.

  • Kockens kommentar

    Variera gärna fyllning med något annat du tycker om.

  • Yngve Granath Receptet är skapat av  
    Yngve Granath
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 29527 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!