Amerikansk äppelkaka

En saftig äppelkaka till kaffet.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
2 röster
Amerikansk äppelkaka
Bilden är uppladdad av Yngve GranathYngve Gran.... Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5 2 röster
  • Ingredienser för 8 personer

    • 200 g
      smör
    • 2 dl
      socker
    • 3 st
      ägg
    • 1 dl
      grädde
    • 4 dl
      vetemjöl
    • 1 tsk
      bakpulver
    • 1 st
      äpple
    • 2 msk
      kanel
    • 2 tsk
      vaniljsocker
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Smörj och bröa en rund form, helst med löstagbar kant.
      Smält smöret.

    • 2.

      Vispa ihop ägg, grädden, det smälta smöret och socker.
      Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver samt rivet citronskal. Bred ut smeten i formen. Tryck ner 2-4 klyftade, skalade äpplen i ett fint mönster i smeten.
      Strö över 1-2 msk socker blandat med 1 tsk kanel.

    • 3.

      Grädda äppelkakan ca 20-30 minuter i 200 graders ugnsvärme.
      Kolla med sticka att den är torr och inte blir kladdig i mitten.

    • 4.

      Smaksätt gärna äppelkakan med 2 tsk vamiljsocker och rivet citronskal.

    • 5.

      Servera kakan skuren i bitar, gärna med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås, som tårta eller dessert.

  • Kockens kommentar

    En god äppelkaka med mycket smak.
    Den får gärna vara lite kladdig i mitten.

  • Yngve Granath Receptet är skapat av  
    Yngve Granath
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 7 år sedan.
    Detta recept har besökts 67996 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Anonym för 10 år sedan (2008-08-30 12:19) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    hur gör man med smöret, ska det smältas elelr?

  • Skrivet av Anonym för 8 år sedan (2010-09-28 15:21) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Hur skall smör och grädde hanteras. Det tycks helt ha försvunnit i GÖR SÅ HÄR

    /Gunnar

  • Skrivet av beda för 8 år sedan (2011-01-01 18:59) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    smöret???

  • Skrivet av A.B för 5 år sedan (2013-02-13 13:31) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner -1

    Smöret smälter ni sen tillsätter ni grädden tillsammans med smöret!

  • Skrivet av Kristina för 5 år sedan (2013-11-19 16:19) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Kanelen nämns inte i smeten, trots att den ingår i ingredienserna. Äpplenas antal är inte konsekvent i ingredienslistan mot vad det står sedan.

  • Skrivet av Kristina, igen för 5 år sedan (2013-11-19 16:21) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    ...och så anges smaksättningen efter att man strött över kanel/socker. Ändra gärna ordning + ingredienser så att det stämmer.

  • Skrivet av Annika för 4 år sedan (2014-10-07 20:29) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Kollade inte receptet ordentligt o började baka. Känner mig lite förvirrad. 2 msk kanel i ingredienslistan och 1 tsk i receptet?
    Bra om rivet citronskal står med bland ingredienserna.
    Kladdig i mitten el ej?


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!