Fläskrulader

Goda rulader med mögelost och äpple

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
4 röster
Fläskrulader
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 3.2Nuvarande betyg: 3.2Nuvarande betyg: 3.2Nuvarande betyg: 3.2Nuvarande betyg: 3.2 6 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 400 g
      färsk skinka, bogfläsk eller rostbiff
    • 1 tsk
      salt
    • 2 krm
      vitpeppar
    • 2 krm
      paprikapulver
    • 2 msk
      steksmör
    • 3 dl
      buljong av tärning
    • 1 st
      äpple i klyftor
    • 4 msk
      ädelost
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Skiva köttet i tunna skivor och lägg på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.

    • 2.

      Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop och fäst med tandpetare.

    • 3.

      Bryn smör i en gryta och lägg i ruladerna och srö över paprikapulver. Bryn ruladerna runt om på medelvärme.

    • 4.

      Späd med lite buljong och låt småputtra några minuter. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis i ugn samt rostade , ugnsbakade grönsaker i stavar.

  • Kockens kommentar

    Du kan byta ut fyllningen mot annat som du tycker passar just dig.

  • Yngve Granath Receptet är skapat av  
    Yngve Granath
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 30476 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2008-01-26 15:14) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Tänkte prova detta ikväll. Inte så förtjust i mögelost själv, så provar med baconsåsen istället med rödlök.
    Förresten, "mögelost" och "äpple" kanske ska stå i ingredienslistan?
    Bra recept!

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2008-01-31 20:33) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Vi provade med lövbiff, blev gott. Speciellt när det ska puttra i buljong, det var en bra idé!
    Bjuder på några bilder, kunde kanske varit bättre, men bättre än inget :)

  • Skrivet av Wiola för 5 år sedan (2013-05-05 09:31) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Använder man färsk skinka är det gott med syrligt äpple o gul lök som fyllning för dem som inte gillar ädelost.
    Låt ruladerna brässera i buljongen tills de är riktigt möra o krydda gärna buljongen med några stänk äppelcidervinäger o låt den koka med.
    Tillsätt Chreme fraiche efter smak och red av såsen med lite mjöl.
    Broccoli, brysselkål el blomkål passar fint till.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!