Grillad kyckling

Grillad kyckling i ugn, enkelt.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
2 röster
Grillad kyckling
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 2 röster
  • Ingredienser för 2 personer

    • 1
      kyckling
    • 2 msk
      salt
    • 2 msk
      nymald peppar
    • 4 msk
      grillkrydda
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Tina kycklingen om den är fryst, i kylen en längre tid eller i rumstemperatur 5-6 timmar.

    • 2.

      Ta ut inkråmet och ta bort all plasten.

    • 3.

      Krydda kycklingen på både insidan och utsidan, ordentligt.

    • 4.

      Lägg kycklingen på ett grillgaller i ugnen med en ugnsform under.

    • 5.

      Häll lite vatten i formen så blir det lite saftigare kött.

    • 6.

      Gillar du inkråmet så stek det sidan om kycklingen på gallret.

    • 7.

      Låt stå i ugnen, 200 grader i ungefär 70 minuter (vår kyckling var på 1.8 kg).

    • 8.

      När den ser fin ut så kan man ta ut och skära i den. Det ska vara klar köttsaft, inte röd, då är den färdig.

  • Kockens kommentar

    Jag låter den stå lite extra för jag gillar när det är väldigt knaprigt skinn.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 45082 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fredag, Huvudrätt, Lördag, Söndag, Söndagsmiddag, Ugnsmat, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Hyfsat lätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Michan för 11 år sedan (2008-01-08 21:48) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Mycket god och enkel kyckling, man måste dock ha lite tid för att göra kycklingen.

  • Skrivet av Mästerkocken_Eddie för 10 år sedan (2009-03-05 20:15) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Bra recept!
    En annan variant är att placera kycklingen på en plåt och lägga den i folie, för att på så sätt avdunstar inte allt vatten. Den blir med andra ord inte torr :)
    Dock är den god när den har en kanstrig också, är två olika smakupplevelser ;)
    Kungligt recept Jens!


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!