Blomkålsmos

Används i stället för potatismos.
Godare! Nyttigare!

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3
1 röst
Blomkålsmos
Bilden är uppladdad av nemorosanemorosa. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3 2 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 stort
      blomkålshuvud
    • 2 tsk
      salt
    • 1 tsk
      vitpeppar
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Dela blomkålen i buketter, koka den mjuk.

    • 2.

      Låt den rinna av riktigt ordentligt.

    • 3.

      Kör i matberedare till mos.\r\nKrydda efter tycke och smak.

  • Kockens kommentar

    Låt kålen rinna av ordentligt, gärna en timme. Annars blir moset för löst.

    Går bra att frysa. Tinas långsamt i kylskåp.

  • nemorosa Receptet är skapat av  
    nemorosa
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 25725 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fredag, Lördag, Söndag, Söndagsmiddag, Tillbehör, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Lätt som en plätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2008-01-06 11:20) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Detta måste jag prova. Det verkar vara så enkelt så man måste vara väldigt lat för att inte i alla fall testa :D


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!