Örtsill

Örtkryddad sill.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5
4 röster
Örtsill
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5 2 röster
  • Ingredienser för 1 personer

    • 25 g
      färsk spenat
    • 1 dl
      hackad persilja
    • 1 dl
      hackad dill
    • 1 bunt
      gräslök
    • 1
      vitlöksklyfta
    • 2 dl
      lätt crème fraiche
    • 400 g
      inläggningssill
    • 2 krm
      salt
    • 1 krm
      svartpeppar
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Finhacka spenaten, persiljan, dillen och gräslöken, gärna med mixer.

    • 2.

      Pressa ner vitlöken i grönröran.

    • 3.

      Vänd ner crème fraichen.

    • 4.

      Häll av spadet från sillen.

    • 5.

      Skär sillen i små lite snedskurna bitar.

    • 6.

      Vänd ner sillen försiktigt i såsen.

    • 7.

      Smaka av med salt och peppar.

    • 8.

      Lägg i en fin burk.

    • 9.

      Låt stå ungefär 3-4 dagar så den hinner få smak.

  • Kockens kommentar

    Blev årets favoritsill vid julbordet.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 9 år sedan.
    Detta recept har besökts 61553 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Förrätt, Jul, Party, Tillbehör
  • Svårighetsgrad: Lätt som en plätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Michan för 10 år sedan (2008-01-08 21:45) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Favoritsillen hos oss på jul.

  • Skrivet av Birgitta för 10 år sedan (2008-01-09 21:11) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    hahah den varkade ju god inte riktigt min kompis med tanke på färgen :D fast den är en cool typ lysande grön.

  • Skrivet av Birgitta för 10 år sedan (2008-01-09 21:12) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner -1

    de va jag som skrev /therese


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!