Brunsås från steksky

Hur man tar till vara på det goda från stekningen.

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3
1 röst
Brunsås från steksky
  • Ingredienser för 4 personer

    • 4 dl
      steksky
    • 2 msk
      Maizena redning
    • 1 krm
      salt
    • 2 krm
      peppar
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Häll vatten i stekpannan efter stekning så att du får steksky.

    • 2.

      Koka upp det under omrörning så att så mycket som möjligt löser sig.

    • 3.

      Sila skyn till en traktörpanna eller kastrull.

    • 4.

      Krydda med salt och peppar.

    • 5.

      Red av med Maizena redning (se hur man gör på paketet) eller på klassiskt vis med mjöl. (Tänk på att det lätt klumpar om man inte förblandar i ett glas med lite vatten)

    • 6.

      Smaka av.

  • Kockens kommentar

    Ingredienserna är ungefära, det beror på hur mycket sky det blev, hur starkt det smakar osv.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 50248 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag, Tillbehör, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!