Fettucine med kyckling och champinjoner

Krämig kyckling och champinjonpasta.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
3 röster
Fettucine med kyckling och champinjoner
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7 3 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 400 g
      fettucine
    • 2
      kycklingfiléer
    • 1 msk
      olivolja
    • 30 g
      smör
    • 2 skivor
      bacon
    • 2
      vitlöksklyftor
    • 250 g
      champinjoner
    • 1 dl
      vitt vin
    • 1 3/4 dl
      grädde
    • 4
      salladslökar
    • 1 msk
      mjöl
    • 2 msk
      vatten
    • 1 dl
      riven parmesanost
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Koka pastan i en stor kastrull med kokande vatten tills den är al dente.

    • 2.

      Låt rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen igen.

    • 3.

      Putsa kycklingfiléerna fria från fett och skär dem i tunna strimlor.

    • 4.

      Skär svampen i skivor.

    • 5.

      Hacka baconet i små bitar.

    • 6.

      Hacka salladslöken.

    • 7.

      Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad stekpanna.

    • 8.

      Fräs kycklingen på medelstark värme ca 3 minuter tills köttet är brynt.

    • 9.

      Tillsätt bacon och svampen till kycklingen i pannan.

    • 10.

      Pressa ner vitlöken.

    • 11.

      Fräs i 2 minuter, rör om lite då och då.

    • 12.

      Tillsätt vinet och låt det koka till halv mängd.

    • 13.

      Tillsätt sen salladslöken och grädden. Låt koka upp.

    • 14.

      Rör ut mjölet i vattnet.

    • 15.

      Häll ner mjölblandningen i pannan.

    • 16.

      Låt koka tills det börjar tjockna.

    • 17.

      Dra ner värmen lite och smaka av med salt och peppar.

    • 18.

      Låt sjuda nån minut.

    • 19.

      Vänd ner såsen i pastan och rör om på svag värme tills allt är blandat väl.

    • 20.

      Strö över parmesan och servera direkt.

  • Kockens kommentar

    Serveras med en grönsallad och ett glas rött vin.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 50395 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Italien, Italienskt, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag
  • Svårighetsgrad: Lite halvknepigt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2007-12-17 07:34) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Grymma bilder Marcus! Jag vill också ha en sån kamera...

  • Skrivet av Jean för 10 år sedan (2009-01-24 15:49) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Det ser inte ut som fettucine!

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2009-01-25 09:44) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Jean: bilden är på penne, men det var vad jag hade hemma. receptet kan lagas med vilket som.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!