Saffranssnaps

En julig snaps med saffran och vaniljsmak.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2
3 röster
Saffranssnaps
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5 2 röster
  • Ingredienser för 10 personer

    • 70 cl
      brännvin
    • 3/4 påsar
      saffran
    • 2 msk
      socker
    • 2
      kanelstänger
    • 1
      apelsin
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Blanda ner saffranet i brännvinet direkt i flaskan, gärna med tratt så du inte spiller saffran. Det färgar...

    • 2.

      Häll ner sockret.

    • 3.

      Skala apelsinen med en potatisskalare.

    • 4.

      Skär skalet i strimlor smala nog att gå ner i flaskan.

    • 5.

      Lägg ner apelsinskalet i flaskan.

    • 6.

      Peta ner kanelstängerna.

    • 7.

      Skruva på korken och skaka om lite så sockret löser sig.

    • 8.

      Låt stå och dra framme i en vecka.

    • 9.

      Sila snapsen genom ett kaffefilter och häll tillbaka på flaskan.

  • Kockens kommentar

    Serveras väl kyld.
    Går bra att göra på vilken sprit som helst, som i mitt fall Wodka :)

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 82559 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Jul, Lördag, Party, Snaps, Söndag, Söndagsmiddag, Tillbehör
  • Svårighetsgrad: Lätt som en plätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2007-12-19 17:56) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Nu har det gått en vecka sen jag blandade ihop. Nu har jag hällt över det genom ett kaffefilter så jag fått bort allt smått grums.
    Smakade väldigt gott!

  • Skrivet av ulletroll för 10 år sedan (2008-08-10 10:31) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    hej har fått dille på olika snapsar o hittade denna men hm ska kanelen va till prydnad

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2008-08-10 10:37) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Du har helt rätt! Jag hade missat att skriva det. Vad jag minns speciellt var att få ut dem ur flaskan sen, det var lite knivigare :)

    Smaken är väldigt julig, ifall du tänkte fixa till en kräftskiva kanske?

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2008-08-10 10:38) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Nu har jag fixat texten.

  • Skrivet av Mats Werner förra veckan (2018-11-04 15:21) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Det står ?med vaniljsmak? men det är inte vaniljstänger som ska petas ner utan kanelditon? Stämmer det?


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!