Leverpastej

Gör en leverpastej från början. Mycket enklare än det verkar.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
3 röster
Leverpastej
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5 2 röster
  • Ingredienser för 10 personer

    • 300 g
      ungnötslever
    • 1
      gul lök
    • 1
      syrligt äpple
    • 5
      ansjovisfiléer
    • 300 g
      fläskfärs
    • 1
      ägg
    • 2 dl
      vispgrädde
    • 2 msk
      vetemjöl
    • 1/2 msk
      salt
    • 2 krm
      vitpeppar
    • 1 tsk
      mejram
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Skär levern i bitar.

    • 2.

      Skala och skär lök och äpple i små bitar.

    • 3.

      Finfördela lever, lök, äpple och ansjovis i en mixer.

    • 4.

      Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar och mejram.

    • 5.

      Kör mixern tills allt är blandat.

    • 6.

      Häll smeten i en väl smord form.

    • 7.

      Grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme och 15 minuter, 175 grader.

    • 8.

      Låt pastejen kallna, förvaras kallt.

  • Kockens kommentar

    Passar att lägga på mackan eller som tillbehör på julbordet.
    Vill man ha mer leversmak så kan man byta en del av fläskfärsen mot mer lever. Kycklinglever går också bra.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 9 år sedan.
    Detta recept har besökts 65883 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Huvudrätt, Jul, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag, Tillbehör
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Smaken för 10 år sedan (2007-12-16 14:57) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Hoppas den smakar bättre än den ser ut...

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2007-12-18 17:06) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Idag är det dags, årets leverpastej ska bakas. Receptet och bilderna som finns nu är såå 2006. :)
    Mer bilder och kanske en erfarenhet eller två kommer senare!

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2007-12-20 19:01) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Nähä, mixern vi lånat passar inte vår electrolux assistent, fastän det är en mixer från en annan sån, fast äldre. Jahap. smart affärsknep från Electrolux iaf. Snikna som jag står med hankontakt mot hankontakt :(


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!