Baconlindad Fläskfilé

Kryddig fläskfilé med sälta av bacon

Bra recept?
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
8 röster
Baconlindad Fläskfilé
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 3.3Nuvarande betyg: 3.3Nuvarande betyg: 3.3Nuvarande betyg: 3.3Nuvarande betyg: 3.3 3 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 500 g
      fläskfilé
    • 2 msk
      smör
    • 1 msk
      grovmalen senap
    • 1
      vitlöksklyfta
    • 150 g
      bacon
    • 1 krm
      salt
    • 1 krm
      svartpeppar
    • 1 knippe
      persilja
    • 300 g
      champinjoner
    • 2
      tomater
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Slå igång ugnen på 190 grader

    • 2.

      Putsa fläskfilén.

    • 3.

      Skär en djup skåra i köttet på längden.

    • 4.

      Krossa vitlöken i en mortel.

    • 5.

      Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja, och smaka av med salt och peppar.

    • 6.

      Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet.

    • 7.

      Linda bacon runt och lägg i en form.

    • 8.

      Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 30-35 min. (beroende på tjocklek)

    • 9.

      Stek champinjonerna i en stekpanna.

    • 10.

      När champinjonerna är klara; dela tomaterna på mitten och stek dem lätt så de får lite yta.

    • 11.

      Skär köttet i skivor och servera på en fin skärbräda eller i en form.

  • Kockens kommentar

    Serveras med potatisgratäng, stekta champinioner och en tomathalva.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 7 år sedan.
    Detta recept har besökts 112283 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av JOjjo för 9 år sedan (2009-09-05 16:11) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    bara en liten parantes, sänker man gradantalet till 175 bilr det mycket saftigare :D

  • Skrivet av washex för 8 år sedan (2010-02-07 12:15) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +3

    Otroligt god rätt, tackar och bugar för ett riktigt gott recept...10 sjärnor

  • Skrivet av pilgard för 8 år sedan (2010-03-03 18:47) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Använde vitlökspullver och grillkrydda tillsammans med smör. Tid mitt i varmluftsugn 190 grader 40 min. Otroligt mört och saftigt griskött. Gav för lite poäng, toppbetyg.

  • Skrivet av Gurra för 7 år sedan (2011-01-23 11:21) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    250 graders ugnsvärme är alldeles för hög till den här typen av maträtt. 190 grader i varmluftsugn i hela 40 minuter måste vara för länge för att köttet ska bli perfekt. Max 30 minuter är mitt råd.

  • Skrivet av Jens för 7 år sedan (2011-01-23 18:23) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Bra input Gurra. Det var länge sen jag lagade och skrev detta. Jag moddar receptet.

  • Skrivet av matti jokinen för 7 år sedan (2011-01-25 20:31) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Hej!

    Ungnens temperatur eller måste jag
    följa kötttermometern?

    Matti

  • Skrivet av Mippelina för 7 år sedan (2011-02-04 16:17) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Testa vitlöksost/pepparost och timjan.. en höjdare

  • Skrivet av Anonym för 7 år sedan (2011-02-10 22:49) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Snabbt enkelt o gott!!!

  • Skrivet av Knobi för 7 år sedan (2011-02-19 21:32) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Mina smaklökar har fått orgasm. Detta var en helt underbar rätt och smidigt.

    Jag gjorde potatisgratäng till och så kan man synka dem i ugen.

    In med gratängen på 45 min sedan på 35 slänger man in filen.

    Full pott


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!