Mjukpepparkaka

Mjuk pepparkaka i ugnen.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3Nuvarande betyg: 3
1 röst
Mjukpepparkaka
  • Ingredienser för 1 personer

    • 2
      ägg
    • 2 dl
      strösocker
    • 50 g
      margarin
    • 1 dl
      mjölk
    • 2 tsk
      bakpulver
    • 2 tsk
      kanel
    • 1 tsk
      malda nejlikor
    • 1 tsk
      mald ingefära
    • 3 dl
      vetemjöl
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    • 2.

      Smörj och bröa formen.

    • 3.

      Smält margarinet och låt svalna.

    • 4.

      Vispa ägg och socker så det blir pösigt.

    • 5.

      Blanda bakpulver, kanel, nejlikor, ingefära och mjölet i äggsmeten.

    • 6.

      Rör ner mjölk och sist margarinet.

    • 7.

      Rör ordentligt.

    • 8.

      Häll smeten i formen.

    • 9.

      Grädda i ugnen 40-45 minuter, nederst.

    • 10.

      Känn med potatissticka om det är klart, den ska vara mjuk men inte kladdig.

  • Kockens kommentar

    Såklart lite mer än för 1 person :)

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 27367 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk, Fest, Party
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Hårga för 10 år sedan (2008-06-17 12:03) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Tack för receptet. Alla andra recept som jag har kollat på, så har det varit lingonsylt i och det tycker jag att inte är så gott. Hälsningar ifrån Hårga.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!