Lussebullar

Lussekatter till Advent.

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
3 röster
Lussebullar
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.6Nuvarande betyg: 4.6Nuvarande betyg: 4.6Nuvarande betyg: 4.6Nuvarande betyg: 4.6 5 röster
  • Ingredienser för 35 personer

    • 50 g
      jäst
    • 100 g
      smör
    • 5 dl
      mjölk
    • 250 g
      Kesella lätt
    • 2 påsar
      saffran
    • 1 1/2 dl
      socker
    • 1/2 tsk
      salt
    • 17 dl
      vetemjöl
    • 1 pkt
      russin
    • 1 st
      ägg
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Smula sönder degen i en bunke.

    • 2.

      Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm upp blandningen till 37 grader.

    • 3.

      Häll smör och mjölkblandningen över jästen.

    • 4.

      Rör om till jästen har löst sig.

    • 5.

      Rör ner Kesella, saffran, socker och salt och rör om.

    • 6.

      Tillsätt större delen av mjölet.

    • 7.

      Arbeta degen till den blir blank och smidig.

    • 8.

      Låt degen jäsa i 30 under bakduk.

    • 9.

      Häll ut den jästa degen på bordet och knåda den.

    • 10.

      Forma degen till valfria former.

    • 11.

      Lägg över dom på en plåt med bakplåtspapper.

    • 12.

      Garnera bullarna med russin.

    • 13.

      Låt bullarna jäsa under duk i 20-30 minuter.

    • 14.

      Sätt på ugnen på 225 grader.

    • 15.

      Vispa upp ägg och pensla bullarna.

    • 16.

      Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

    • 17.

      Lägg upp dom gräddade bullarna på ett galller för att svalna.

  • Kockens kommentar

    Servera bullarna med julmust eller en varm mugg glögg.

  • Michan Receptet är skapat av  
    Michan
    för 12 år sedan
  • Senast ändrat för 12 år sedan.
    Detta recept har besökts 74621 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk, Fest, Fredag, Jul, Lördag, Party, Söndag, Söndagsmiddag, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Hyfsat lätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Bakrecept för 10 år sedan (2009-12-13 03:57) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Tack för receptet. Mycket klassiskt!
    http://bakrecepten.se


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!