Kyckling och fänkålsgryta

En liten snabb gryta med kyckling, fänkål och ingefära.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5Nuvarande betyg: 2.5
2 röster
Kyckling och fänkålsgryta
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2Nuvarande betyg: 2 1 röst
  • Ingredienser för 4 personer

    • 4
      kycklingfiléer
    • 1 msk
      smör
    • 1
      rödlök
    • 2 st
      fänkål
    • 2 1/2 dl
      matlagningsgrädde
    • 2 krm
      mald ingefära
    • 1 krm
      salt
    • 1 krm
      peppar
    • 4 port
      risoni
    • 1 msk
      tomatpuré
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Hacka löken.

    • 2.

      Skär kycklingen i 2x2 cm bitar.

    • 3.

      Fräs löken i smöret i en stor gryta.

    • 4.

      Lägg i kycklingen när löken börjar få lite färg.

    • 5.

      Bryn kycklingen lite.

    • 6.

      Slå igång risonikoket.

    • 7.

      Skär fänkålen i bitar och lägg i grytan.

    • 8.

      Häll på matlagningsgrädden i grytan.

    • 9.

      Krydda med ingefära, salt och peppar.

  • Kockens kommentar

    En liten test som blev ganska bra får jag säga. På bilderna har jag inte så mycket färg på grytan, men med lite tomatpuré så ser det finare ut.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 37955 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Vardag, Vardagsmat
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!