Heta chiliräkor

Stora räkor med chili och vitlök.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
2 röster
Heta chiliräkor
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7Nuvarande betyg: 4.7 3 röster
  • Ingredienser för 2 personer

    • 1/2 kg
      stora räkor
    • 2 msk
      rapsolja
    • 2
      chilifrukter
    • 3
      vitlöksklyftor
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Riv eller skär vitlöken i småbitar.

    • 2.

      Skär chilin i småbitar.

    • 3.

      Hetta upp olja i en stekpanna.

    • 4.

      Lägg ner chili och vitlök i oljan och låt fräsa 10-20 sekunder.

    • 5.

      Lägg ner räkorna och låt dem dra upp oljan, vitlöken och chilin lite.

  • Kockens kommentar

    Servera med en bit bröd och ett gott öl.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 10 år sedan
  • Senast ändrat för 10 år sedan.
    Detta recept har besökts 53829 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Förrätt, Huvudrätt, Lördag, Räkor
  • Svårighetsgrad: Hyfsat lätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2007-10-05 21:56) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Vi åt detta precis tillsammans med

    . Supergott fredagsmat, lite lagom pilligt framför TV'n! :)

  • Skrivet av fredrik för 10 år sedan (2007-10-24 17:37) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Hey det där ser ju ut som dom vi bjöd er på sist!

    Det finns några genvägar dock. Istället för chilli ta några matskedar sweet chilli.

    Om man e lat som jag kan man även köra allt i ungnen på 225 grader i 15-20 min så behöver man inte bevaka det :)

    Olivolja går lika bra oxå.

  • Skrivet av Jens för 10 år sedan (2007-10-24 17:46) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Haha, jag tänkte på det också när ni bjöd på dem :)

  • Skrivet av tjorven för 10 år sedan (2008-01-25 10:40) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Hej Jns A-K här! du är verkligen en flitig receptmakare, har inte prövat något men kommer garanterat att göra. Mvh ANNA-KARIN


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!