Fransk chokladtårta

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5Nuvarande betyg: 4.5
2 röster
Fransk chokladtårta
Bilden är uppladdad av ThereseTherese. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 3.7Nuvarande betyg: 3.7Nuvarande betyg: 3.7Nuvarande betyg: 3.7Nuvarande betyg: 3.7 3 röster
  • Ingredienser för 6 personer

    • 320 g
      mörk blockchoklad
    • 160 g
      osaltat smör
    • 2 dl
      strösocker
    • 5 hela
      ägg
    • 3/4 dl
      vetemjöl
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 175 grader

    • 2.

      Bryt chokladen i bitar och smält den. klicka sedan ner smöret efter hand och blanda.

    • 3.

      Ta kastrullen av värmen. Rör ner sockret och låt smeten svalna.

    • 4.

      Smöra och bröa en rund kakform väl, gärna en springform med löstagbar kant.

    • 5.

      rör ner äggen i kastrullen, ett i sänder, och arbeta smeten kraftigt. Sikta sist ner mjölet, blanda och slå smeten i formen.

    • 6.

      Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. låt den svalna i formen. slå in den i folie om den bakas en dag i förväg.

    • 7.

      sikta florsocker över när kakan har kallnat. servera med vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde.

  • Kockens kommentar

    Stark smak av choklad så det rekomenderas att man har något bär eller något till.

  • Therese Receptet är skapat av  
    Therese
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 43432 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Efterrätt, Fest, Fredag, Lördag, Söndag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!