Gul fisk i ugn

En fisk som blir saffransgul i ugnen.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
7 röster
Gul fisk i ugn
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4 3 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 8
      fiskfiléer
    • 1 pkt
      saffran
    • 2 1/2 dl
      crème fraiche
    • 10 g
      smör
    • 1 krm
      citronpeppar
    • 1/2 krm
      salt
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Smörj en ugnssäker form med smöret.

    • 2.

      Vik fiskfiléerna på mitten och lägg dem en och en på botten av formen.

    • 3.

      Peppra (ganska mycket) och salta (försiktigt) på fisken.

    • 4.

      Rör ihop créme fraichen och saffranpåsen i en skål.

    • 5.

      Klicka ut röran på fiskarna.

    • 6.

      Ställ in i ugnen, 225 grader, 20 minuter (tills créme fraichen has smält och fisken faller isär om du pillar på den).

  • Kockens kommentar

    Servera med fluffpotatis :) (Det är kokt potatis som är pressad så den blir helt fluffig).

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 49203 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt, Middag, Vardag
  • Svårighetsgrad: Hyfsat lätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2008-01-09 19:07) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Bidrar med några bilder. Vi fuskade och vek dem inte utan la dem hela i botten. Sen strödde vi på en gnutta ost.

  • Skrivet av Marcus för 11 år sedan (2008-01-09 19:19) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Är själv inte så överdrivet förtjust i fisk, men detta recept är mycket gott! Rekommenderas.

  • Skrivet av Michan för 11 år sedan (2008-01-09 20:12) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Mycket god fisk och mycket enkel att göra.

  • Skrivet av Marcus för 11 år sedan (2008-01-21 22:14) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Laddat upp en bild från när jag testade denna.

  • Skrivet av tompa för 10 år sedan (2008-10-23 18:07) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Gjorde denna rätt i dag.
    Supergod.
    Denna rätt kommer att hamna på bordet flera gånger.

  • Skrivet av tompa för 10 år sedan (2008-10-28 15:46) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Testade med laxfilé. Blev jättegott. Till sommaren ska jag prova me abborrfiléer.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!