Vit chokladpannacotta med hallonsås

tar ca 15 minuter + tiden att stelna.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
3 röster
Vit chokladpannacotta med hallonsås
Bilden är uppladdad av ThereseTherese. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8Nuvarande betyg: 4.8 4 röster
  • Ingredienser för 12 personer

    • 3 tsk
      gelantinpulver
    • 6 dl
      vispgrädde
    • 2 dl
      mjölk
    • 4 msk
      socker
    • 200 g
      vit choklad
    • 225 g
      frysta hallon
    • 2 msk
      sött vin
    • 1 msk
      florsocker
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Tina hallonen.

    • 2.

      Lägg gelatinpulvret i blöt 3-4 msk kallt vatten i ca 5 min.

    • 3.

      Koka upp grädde, mjölk och socker

    • 4.

      ta kastrullen från värmen. bryt chokladen.

    • 5.

      lägg ner chokladen och gelantinet att smälta i gräddmjölken.

    • 6.

      häll upp krämen i glas. täck över med plastfolie och ställ kallt i ca 3-4 timmar

    • 7.

      passera hallonen genom en sil så att kärnonrna kommer bort. blanda hallonsåsen med vin och florsocker, späd ev med lite vattten.

    • 8.

      vid serveringen hälls såsen över pannacottan. garnera gärna med färska bär.

  • Kockens kommentar

    Vill man ha ett smalare alternativ går det bra att byta ut vispgrädden mot mellangrädde, även chokladen går att byta ut mot en vaniljstång.

  • Therese Receptet är skapat av  
    Therese
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 5 år sedan.
    Detta recept har besökts 44182 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Efterrätt, Fest, Fredag, Lördag
  • Svårighetsgrad: Lite halvknepigt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2007-09-09 13:26) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Låter smarrigt. Jag fixade några stavfel, hoppas du inte misstycker :)

  • Skrivet av Therese för 11 år sedan (2007-09-09 14:50) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    hahah nej då, jag är rätt duktig på att fixa in lite fel bokstäver :)

  • Skrivet av Therese för 11 år sedan (2007-09-09 16:28) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    det kommer bilder snart jag håller nämligen på att göra dem nu :P

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2007-09-09 20:44) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Jääädrar vilka fina! Snyggt Therése!

  • Skrivet av Therese för 11 år sedan (2007-09-09 20:45) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    hahah tack :P

  • Skrivet av Språkpolis för 11 år sedan (2007-10-03 14:59) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Om du ändå höll på att märka ord så kunde du väl rättat
    Gelantin -> Gelatin

    Pannacotta är helt klart en favorit bland efterrätter. Tyvärr kallar folk allt möjligt för pannacotta :( men detta recept är riktigt gott. Rekommenderas!

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2007-10-03 19:47) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    My bad, läste inte hela ordentligt. Jag bytte nu!

  • Skrivet av Therese för 11 år sedan (2007-10-03 22:30) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    asså gud ni får ju mig att verka som värsta dyslektikern.....

  • Skrivet av Jenny för 11 år sedan (2007-10-28 20:20) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Jag basra måste prova dem!!!!!!!
    Men det måste bli till något speciellt... Dags att planera tjejkväll såråh! :P
    Eller stallet kanske skulle vilja ha?!

  • Skrivet av Jenny för 11 år sedan (2007-10-28 20:22) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    För att det ska bli ett "lätt" recept och inte en massa 17,23 gram osv skulle man behöva göra för 42 personer XD XD XD

  • Skrivet av Jenny för 11 år sedan (2007-11-11 20:30) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    kan inte du göra till stallet nån gång! de ser asbra ut! Jag vågar inte!

  • Skrivet av Therese för 11 år sedan (2007-11-12 17:48) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    haha du skulle villa de va :D


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!