Ungerska langos

Framstå som proffskocken med smakfulla langos!

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
2 röster
Ungerska langos
  • Ingredienser för 12 personer

    • 50 g
      jäst
    • 2 dl
      mjölk
    • 2 tsk
      salt
    • 2
      potatisar
    • 7 dl
      vetemjöl
    • 1 l
      rapsolja
    • 2
      rödlökar
    • 3 dl
      gräddfil
    • 1 burk
      stenbitsrom
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Koka potatisen och låt den svalna.

    • 2.

      Mosa potatisen i en skål.

    • 3.

      Smula jästen i en bunke.

    • 4.

      Värm mjölken till fingervärme (37 grader)

    • 5.

      Rör ut mjölk och jästen.

    • 6.

      Tillsätt salt, potatis och så mycket mjöl att du kan ta upp degen på bakbordet och rör om.

    • 7.

      Knåda den smidig.

    • 8.

      Lägg degen i en bunke, täck över med en handduk och låt jäsa i 50-60 minuter.

    • 9.

      Vill du förbereda för en fest så kan du göra detta dagen före och ställa bunken i kylen.

    • 10.

      Kavla ut ovala tunna rundlar, ca 15 cm långa. Lägg dem på en mjölad handduk.

    • 11.

      frityrgrytan bestämmer storleken på bröden, men det är godare att äta flera små än en stor.

    • 12.

      Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller i fritösen. Stäng av fläkten och ha ett lock att slänga på ifall det blir för varm och börjar brinna!

    • 13.

      Hetta upp oljan till 180 grader. Mät med ugnstermometer eller stoppa i en bit ljust bröd. Blir brödbiten gyllenbrun efter en liten stund är den lagom varm.

    • 14.

      Fritera bröden på varje sida några minuter tills de blir gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

    • 15.

      Hacka rödlöken i små små bitar och lägg i en serveringsskål.

  • Kockens kommentar

    Serveras med rödlökshacket, gräddfilen och stenbitsrom och gärna en kall öl till.

  • Michan Receptet är skapat av  
    Michan
    för 12 år sedan
  • Senast ändrat för 12 år sedan.
    Detta recept har besökts 30975 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk, Fest, Frityr, Huvudrätt, Lördag
  • Svårighetsgrad: Avancerat

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!