Kladdkaka

Kladdkaka är alltid gott och den krossade chokladen ovanpå den här kladdkakan gör det lilla extra!

Betygsätt receptet:
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Kladdkaka
Bilden är uppladdad av ThereseTherese. Betygsätt bilden: Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat Inga röster
  • Ingredienser för 10 personer

    • 50 g
      smör
    • 2 st
      ägg
    • 2 dl
      strösocker
    • 1 dl
      farinsocker
    • 1/2 dl
      matolja
    • 2 1/2 dl
      vetemjöl
    • 4 msk
      kakao
    • 2 tsk
      bakpulver
    • 1 tsk
      vaniljsocker
    • 1 nypa
      salt
    • 50 g
      mörk choklad 70%
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.
      Smält smöret.

    • 2.

      Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
      Vispa ägg och socker poröst.

    • 3.

      Rör ner smör, olja och farinsocker i äggsmeten.
      Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

    • 4.

      Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

    • 5.

      Grädda kakan i cirka 25 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

  • Therese Receptet är skapat av  
    Therese
    för 5 år sedan
  • Senast ändrat för 5 år sedan.
    Detta recept har besökts 30058 gånger
  • Nyckelord för receptet:

  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!