Långkokt högrev med kanel och spiskummin

2 timmar av underbart mörat högrev. Perfekt söndagsmiddag.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4Nuvarande betyg: 4
1 röst
Långkokt högrev med kanel och spiskummin
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 kg
      högrev
    • 1/2 dl
      vetemjöl
    • 2 msk
      olja
    • 1 st
      gul lök
    • 4 st
      vitlöksklyftor
    • 4 st
      morötter
    • 2 msk
      tomatpuré
    • 5 dl
      mörkt öl
    • 1 msk
      vinäger
    • 25 g
      smör
    • 2 msk
      mango chutney
    • 2 st
      lagerblad
    • 1 msk
      spiskummin
    • 1 st
      kanelstång
    • 1 st
      röd chilli
    • 1/2 tsk
      salt
    • Tillbehör

    • 4 port
      ris
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Skär köttet i 3x3 cm stora bitar och ta bort ev senor men låt fett sitta kvar.

    • 2.

      Vänd köttbitarna i vetemjöl och bryn dem i en het stekpanna i lite olja.

    • 3.

      Lägg över köttet i en stor gryta.

    • 4.

      hacka vitlöken, löken och skär morötterna i slantar, skär chili i bitar.

    • 5.

      Fräs vitlöken, lök, morötter och chili tillsammans med tomatpurén i stekpannan med lite olja.

    • 6.

      Lägg över alla ingredienser i grytan utom smöret.

    • 7.

      Sätt på ett lock och låt koka på låg värme 1timme och 30 minuter.

    • 8.

      Ta bort locket och låt koka utan lock ytterliggare 30 minuter.

    • 9.

      Starta riskoket.

    • 10.

      Rör ner smöret i grytan precis före servering.

  • Kockens kommentar

    Servera i djupa tallrikar med ris och kanske en bit bröd till.

    Det går utmärkt att koka för länge, en halvtimme ytterligare gör den bara bättre. Kortare är svårare, möjligen med tryckkokare.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 5 år sedan
  • Senast ändrat för 5 år sedan.
    Detta recept har besökts 29746 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Långkok, Middag, Söndag
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!