Fetagratinerade räkor i tomatsås

Perfekt som förrätt med bröd eller som huvudrätt med pasta och bröd.

Betygsätt receptet:
Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5Nuvarande betyg: 3.5
3 röster
Fetagratinerade räkor i tomatsås
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3Nuvarande betyg: 4.3 3 röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 1 kg
      stora räkor med skal
    • 2 1/2 dl
      Kelda tomatsås
    • 1
      vitlöksklyfta
    • 200 g
      grekisk fetaost
    • 1 msk
      färsk oregano
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    • 2.

      Skala räkorna.

    • 3.

      Häll såsen i en ugnssäker form.

    • 4.

      Rör i en pressad vitlök.

    • 5.

      Lägg i räkorna och smula över osten.

    • 6.

      Strö över oregano.

    • 7.

      Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter tills osten fått fin färg.

  • Kockens kommentar

    Servera med bröd, eller om man är hungrig, med både pasta och bröd.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 27327 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Fest, Fredag, Huvudrätt, Lördag
  • Svårighetsgrad: Lätt som en plätt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

  • Skrivet av Mästerkocken_Eddie för 11 år sedan (2007-08-28 22:21) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +2

    Med tanke på alla mat som skapas av Jens så skulle jag gärna vilja vara inneboende just nu ;)

  • Skrivet av Jens för 11 år sedan (2007-09-09 20:37) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Nu kommer det lite bilder också! Smakade fint framför TVn ikväll.

  • Skrivet av Michan för 11 år sedan (2007-09-12 20:08) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Rekommenderar att använda detta recept som pasta sås, går snabbt och smakar riktigt bra. Fungerar bra både som middag och som matlåda till jobbet dagen efter.


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!