Toscakaka

Schysst recept?
Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5
4 röster
Toscakaka
Bilden är uppladdad av MarcusMarcus. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5 3 röster
  • Ingredienser för 20 personer

    • 3 st
      ägg
    • 2 dl
      socker
    • 3 msk
      grädde
    • 100 g
      smält margarin
    • 2 dl
      vetemjöl
    • 1 tsk
      bakpulver
    • 1 påse
      mandelspån
    • 1 påse
      nötspån
    • 1 dl
      socker
    • 75 g
      smör eller margarin
    • 2 msk
      mjölk
    • 2 msk
      vetemjöl
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      vispa ägg och sokcer riktigt pösigt

    • 2.

      Rör ner grädden och det avsvalnande smöret omväxlande med mjölet som är blandat med bakpulvret

    • 3.

      häll sedan smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper, ca 25x35 cm

    • 4.

      Grädda i 200 grader i ca 8 minuter eller tills kakan är nästan färdig.

    • 5.

      höj temperaturen till 225 grader

    • 6.

      TOSCA: Blanda ner alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda upp.

    • 7.

      Bred sedan knäckgalsyren jämt över kakan och grädda igen. Ca 15 minuter eller tills kakan är klar

  • Kockens kommentar

    Grymt gott, går att använda dubbelt så mkt mandelspån och ta bort nötspånen

  • Therese Receptet är skapat av  
    Therese
    för 11 år sedan
  • Senast ändrat för 11 år sedan.
    Detta recept har besökts 54417 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Bakverk
  • Svårighetsgrad: Lite halvknepigt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!