Stekta pilgrimsmusslor med vitvinssås

Eller Beurre blanc som såsen heter (smörsås)

Bra recept?
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Stekta pilgrimsmusslor med vitvinssås
Bilden är uppladdad av MippelinaMippelina. Betygsätt bilden: Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat Inga röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 12 st
      pilgrimsmusslor
    • 1/2 msk
      matolja
    • 1 kvist
      timjan
    • 1 kvist
      rosmarin
    • 1 klyfta
      vitlök
    • Vitvins sås

    • 2 st
      schalottenlökar
    • 2 msk
      vitvinsvinäger
    • 1 dl
      vitt vin
    • 1/2 dl
      grädde
    • 200 gr
      smör
    • 1 msk
      citronsaft (valfritt)
    • 1 tsk
      salt efter smak
    • 1/2 tsk
      vitpeppar efter smak
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • Sås

    • 1.

      1. Skala och hacka schalottenlöken så fint du kan.
      2. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften - det tar ca 5 minuter beroende på kastrull.
      3. Gå i med grädden och koka lite till.
      4. Sätt tillbaka kastrullen på medelvärme.
      5. Klicka i smör som du rör i under kraftig vispning. Då reder sig smöret till en fin slät smörsås.
      6. Ta av från värmen och smaka av med något kryddmått salt och kryddmått vitpeppar samt lite citronsaft. Smörsåsen är klar att servera!

    • Musslor

    • 1.

      7. Hetta upp en stor stekpanna så att alla pilgrimsmusslor kan stekas samtidigt.
      8. Gå i med lite matolja och lägg i musslorna med den största sidan uppåt.
      9. Stek tills musslan fått fin färg tillsammans med timjan, rosmarin och vitlöken.
      10. Gå i med några klickar smör och vänd pilgrimsmusslorna hastigt.
      11. Lägg sedan upp dem på en kall tallrik för att avsluta värmen från pannan.

    • 2.

      12. Servera omgående med primörerna och eventuellt örtkrutonger och en massa härliga örter.

  • Kockens kommentar

    Serveras med
    Valfria primörer
    Ev örtkrutonger
    Färska örter

  • Mippelina Receptet är skapat av  
    Mippelina
    för 7 år sedan
  • Senast ändrat för 7 år sedan.
    Detta recept har besökts 25056 gånger
  • Nyckelord för receptet:

  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!