Omelett med räkstuvning

Ruskigt proffsig omelett som är godare än vad den är svår att laga. Härliga smaker kommer fram!
Tack till Mannerström.

Bra recept?
Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5
1 röst
Omelett med räkstuvning
Bilden är uppladdad av JensJens. Betygsätt bilden: Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5Nuvarande betyg: 5 2 röster
  • Ingredienser för 1 personer

    • 3 st
      ägg
    • 1 msk
      vatten
    • 1 nypa
      salt
    • 1 nypa
      peppar
    • 1 msk
      steksmör
    • Räkstuvningen

    • 1 1/2 hg
      räkor med skal
    • 1 st
      schalottenlök
    • 2 msk
      vitt vin
    • 1 tsk
      tomatpuré
    • 2 dl
      vispgrädde
    • 1 klick
      smör
    • 1 knippe
      dill
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Blanda ägg, vatten, peppar och salt i en bunke och vispa med en gaffel lätt. Ställ åt sidan.

    • Räkstuvning

    • 1.

      Skala räkorna, spara skalen.

    • 2.

      Finhacka och fräs schalottenlöken i smör i en kastrull.

    • 3.

      Tillsätt räkskalen, vinet och tomatpurén.

    • 4.

      Fräs runt rejält.

    • 5.

      Häll på vispgrädden och reducera ihop stuvningen med en klick smör till lagom konsistens.

    • 6.

      Ta bort från plattan och sila stuvningen i fin sil.

    • 7.

      Vänd ner räkorna och hackad dill.

    • Steka omeletten

    • 1.

      Värm upp en liten teflonpanna

    • 2.

      Smält smör, det ska ej få färg.

    • 3.

      Häll i smeten och värm omeletten på låg värme, den ska inte få färg utan bara stelna

    • 4.

      Lägg på ett par msk räkstuvning och vänd över halva omeletten så att den bildar en ficka till stuvningen.

    • 5.

      Dekorera men färsk dill och resterande räkstuvning.

  • Kockens kommentar

    Serveras direkt när den är klar. Är ni flera så är det smart att förvärma tallrikarna i ugnen till 60-70 grader så den inte svalnar för snabbt.

  • Jens Receptet är skapat av  
    Jens
    för 7 år sedan
  • Senast ändrat för 7 år sedan.
    Detta recept har besökts 23866 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Lunch
  • Svårighetsgrad: Lite halvknepigt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!