Fylld lövbiff med lyxmos och gräddsås

Schysst recept?
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Fylld lövbiff med lyxmos och gräddsås
Bilden är uppladdad av MippelinaMippelina. Betygsätt bilden: Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat Inga röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 600 gr
      lövbiffar
    • 100 gr
      philadelphiaost
    • 2 msk
      riven peparrot (2-3 msk)
    • 1 tsk
      fransk ljus senap
    • 6 skivor
      bacon
    • Såsen

    • 2 dl
      grädde
    • 1 dl
      kraftig kalvbuljong
    • 1/2 tsk
      fransk ljus senap
    • Potatismos

    • 700 gr
      mandelpotatis
    • 2 dl
      gräddmjölk
    • 1 msk
      smör
    • 1 msk
      olivolja (ev)
    • 2 dl
      finriven parmesanost
    • 2 msk
      finskuren gräslök
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • Mos

    • 1.

      Skala och koka potatisen tills den blivit precis mjuk. OBS mandelpotatis får INTE koka för länge då blir den vattnig. så passa noga!

    • 2.

      Mosa potatisen med en potatisstöt. Blanda ner gräddmjölken lite i taget till en bra koncistens. Lägg i en klick smör och ev olivolja blanda till sist ner osten och gräslök smaka av med salt o peppar

    • Lövbiffarna

    • 1.

      Blanda philadelphia osten med pepparrot och senap och bre över halva biffarna.
      Vik i hop, salta o peppra

    • 2.

      Knaper stek baconet, lägg på papper o låt rinna av och skär sedan i mindre bitar.

    • 3.

      Hetta upp en klick smör i stekpanna och låt smöret bli brunt. Stek lövbiffarna på högsta värme hastigt, ca 30 sek på varje sida.

    • såsen..

    • 1.

      Ta upp lövbiffarna och koka ur pannan med grädden och buljongen och senapen. Smaka av med salt o peppar.
      Servera med baconet, moset och såsen och ev en sallad.

  • Mippelina Receptet är skapat av  
    Mippelina
    för 8 år sedan
  • Senast ändrat för 8 år sedan.
    Detta recept har besökts 19945 gånger
  • Nyckelord för receptet:

    Huvudrätt
  • Svårighetsgrad: Normalsvårt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!